Volkskrant: ‘Rutte moet uit zijn laffe hok komen en PVV veroordelen’


ANP/Volkskrant − 13/01/12, 10:29

Goh, sinds lange tijd ben ik het weer eens eens met de Volkskrant (ooit links, nu niet meer vaak):

«Trendwatcher René Boender had de Willem Arondéuslezing niet moeten afzeggen, maar gewoon moeten houden. Dat heeft historicus Thomas von der Dunk vandaag gezegd, die vorig jaar de lezing zou houden. Gisteren bevestigde Boender af te zien van de lezing.
De speech van Von der Dunk vorig jaar ging niet door omdat de PVV bezwaar had.

Ook nu had de PVV kritiek op de lezing. Hero Brinkman, PVV-Statenlid in Noord-Holland, noemde Boender een ‘klimaatgoeroe’ en een ‘graaier’. Boender zei geen zin te hebben om ‘in een politiek wespennest terecht te komen.’

Von der Dunk betreurt de reactie van Boender: ‘Nu zie je precies hoe intimidatie van deze partij (PVV) werkt. De verloedering gaat sluipend. Ik vind het fout als de coalitiepartijen VVD en de CDA nu niet tot een veroordeling komen van hun gedoogpartner. Premier Rutte moet nu eens uit zijn laffe hok komen en niet steeds wegkijken om opportunistische motieven en uit angst voor ruzie met de PVV.’»

Helemaal mee eens: hou nou eindelijk eens op met stil-te-zijn-omdat-je-anders-misschien-Geert-Wilders-boos-maakt. Wilders verlangt van anderen wat hij zelf verrekt! Vorige week heb ik de 10-thesis van Henk Bovenkerk gelezen – welliswaar nou niet echt een tien waard, maar toch een interessant stuk. Wilders vertoont inderdaad echt wel fascistische trekken! En iemand fascistisch noemen, betekent niet meteen dat je hem met Hitler of Mussolini vergelijkt, daar heeft Wilders – gelukkig – niks meer te maken. Maar als je Wilders’ gedrag, polemiek en standpunten met die uit de fascistiche kerk vergelijkt, vallen er verdraaid veel overeenkomsten op! Mensen, doe nou eens je doppen open en jaag die vent weg uit de politiek!

Geert Wilders gedogen? Mijn reet!

Zo, en die mag iedereen quoten!
…en hier ga ik ook niet op w8en: ‘CDA maakt zich op voor ruk naar links’

Advertisements

One thought on “Volkskrant: ‘Rutte moet uit zijn laffe hok komen en PVV veroordelen’

Comments are closed.